Friday, 21 June 2013

Bayi Lahir Secara Misteri Dari Ibunya Yang Telah Meninggal

Pada awal tahun 2003, mayat seorang wanita yang sudah reput telah ditemui terdampar di teluk San Francisco, Amerika Syarikat.


Tidak jauh dari situ, mayat seorang bayi yang baru dilahirkan dan masih bertali pusat turut ditemui.

Berdasarkan kepada bukti pengenalan diri, mayat wanita tersebut dikenal pasti sebagai Laci Peterson, seorang warga tempatan yang berusia 28 tahun.

Scott Peterson dan Laci Peterson

Dia telah dilaporkan hilang sejak penghujung tahun 2002 ketika sedang hamil lapan bulan.

Hasil bedah siasat mendapati, terdapat unsur jenayah di dalam kes kematian ini. Kesan kecederaan fizikal menunjukkan wanita tersebut telah dibunuh menggunakan senjata tajam. Dia dipercayai mati ditempat lain sebelum mayatnya ditinggalkan dipesisir pantai teluk San Francisco.

Pihak berkuasa tempatan telah menahan seorang suspek lelaki benama Scott Peterson yang juga suami wanita tersebut. Dia dipercayai terlibat dalam kes pembunuhan ini dan telah dibicarakan atas kesalahan membunuh dengan niat. Motif kejadian adalah disebabkan kecurangan dan kes tersebut telah mendapat liputan meluas daripada pihak media Eropah.


Namun, disebalik kejadian menyayat hati ini, masih terdapat pelbagai persoalan yang membingungkan semua pihak.

Perkara yang terus menjadi tanda tanya ialah bagaimana bayi tersebut dilahirkan dan mengapa kedua-dua mayat ditemui dalam keadaan terpisah.

Kes ini menjadi bertambah rumit apabila keputusan pembedahan forensik menunjukkan wanita tersebut meninggal dunia terlebih dahulu sebelum melahirkan bayinya.

Justeru, pelbagai spekulasi mula timbul dan cuba dikaitkan dengan misteri yang menyelubungi kelahiran bayi tersebut. Namun pasukan patologi kekal dengan keputusan mereka dengan menyatakan bahawa fenomena coffin birth adalah alasan yang paling mungkin untuk dikaitkan dengan kes ini. Dengan kata lain, bayi berkenaan lahir selepas beberapa hari ibunya meninggal dunia.

Persoalannya, adakah seorang wanita yang meninggal dunia dalam keadaan hamil mampu melahirkan bayi dalam kandungan selepas kematian mereka?

Dalam dunia perubatan, perkara ini bukanlah sesuatu yang mustahil untuk berlaku. Ia adalah satu fenomena yang benar-benar wujud dan diistilahkan sebagai Coffin Birth.

Fenomena ini adalah proses kelahiran spontan yang terjadi kepada seorang wanita hamil yang telah meninggal dunia. Kebiasaannya, kelahiran tersebut berlaku beberpa hari atau minggu selepas mayat dikebumikan.

Kebanyakan kes melibatkan usia kandungan melebihi 30 minggu dan keatas.

Dalam proses perubatan, biasanya bagi seorang wanita hamil yang meninggal dunia, bayi didalam kandungannya tidak akan dikeluarkan sekiranya disahkan sudah tidak bernyawa. Dengan kata lain, mayat akan dikebumikan sebagai seorang wanita hamil dan perkara inilah yang memungkinkan fenomena Coffin Birth berlaku.

Disebabkan itulah, terdapat beberapa kes, mayat bayi yang masih bertali pusat ditemui terpisah dari ibunya dalam makam yang sama.

Menurut pakar, perkara tersebut boleh terjadi apabila gas terbentuk secara semula jadi didalam perut ketika proses pereputan berlaku. Gas ini akan memberikan tekanan yang cukup kuat bagi mendorong bayi didalam kandungan keluar dari rahim ibunya yang telah meninggal dunia.

[Sumber]

1 comments so far

Aslamu alaikum wr wb,,senang sekali saya bisa menulis dan berbagi kepada teman2 melalui room ini, sebelumnya dulu saya adalah seorang pengusaha dibidang data dan anak anaknya, ditengah tagihan utang yg menumpuk, demi makan sehari hari saya terpaksa kerja sebagai kulih bangunan, ditengah himpitan ekonomi seperti ini saya bertemu dengan seorang teman dan bercerita kepadanya, Alhamdulilah beliau memberikan saran kepada saya, dulu katanya dia juga seperti saya stelah bergabung dengan AKI ZYEH MAULANA hidupnya kembali sukses, awalnya saya ragu dan tidak percaya tapi setelah saya lihat pembuktian video AKI ZYEH MAULANA Di Website/situnya Saya pun langsu hubungi beliau dan Semua petunjuk AKI saya ikuti dan hanya 3 hari Astagfirullahallazim, Alhamdulilah Ternyata benar benar terbukti dan 5M yang saya minta benar benar ada di tangan saya, semua utang saya lunas dan sisanya buat modal usaha, kata kata beliau yang selalu sy ingat setiap manusia bisa menjadi kaya, hanya saja terkadang mereka tidak tahu atau salah jalan. Banyak orang menganggap bahwa miskin dan kaya merupakan bagian dari takdir dari Tuhan. Takdir macam apa? Tuhan tidak akan memberikan takdir yang buruk terhadap kita, semua cobaan yang Tuhan berikan merupakan pembuktian seberapa kuat Anda bertahan di dalamnya. Tuhan tidak akan merubah nasib Anda jika Anda tidak berusaha untuk merubahnya. Dan satu hal yang perlu Anda ingat, “Jika Anda terlahir miskin itu bukan salah siapapun, namun jika Anda mati miskin itu merupakan salah Anda.” sy sangat berterimakasih banyak kepada AKI ZYEH MAULANA dan jika anda ingin seperti saya silahkan Telefon di 085298275599 Untuk yg di luar indon telefon di +6285298275599,Atau Lihat Di internet KLIK DISINI saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui AKI ZYEH MAULANA saya Bisa sukses. Jadi kawan2 yg dalam kesusahan jg pernah putus asah, kalau sudah waktunya tuhan pasti kasi jalan asal anda mau berusaha, AKI ZYEH MAULANA Banyah Dikenal Oleh Kalangan Pejabat, Pengusaha Dan Artis Ternama Karna Beliau adalah guru spiritual terkenal di indonesia.

PESUGIHAN MENGUNAKAN MINYAK GHAIB

PENARIKAN UANG MENGGUNAKAN MUSTIKA


EmoticonEmoticon