7 Nov 2013

Misteri Manusia Psikik

Rata-rata orang berkata, mereka yang mempunyai kuasa minda bawah sedar sebenarnya mempunyai kelebihan psikik.

Psikik

Justeru ramai yang mengaitkan perihal kenampakan 'makhluk halus' dengan keupayaan ini.

Perkara ini disemarakkan lagi apabila ada individu yang mempromosikan perkara ini dengan pelbagai tema. Sejak tahun 1950an hingga sekarang, perkara sedemikian banyak dikaitkan dengan aktiviti perbomohan.

Malah, sering kali kita dengar ada 'bomoh' yang pandai membuang hantu itu sebenarnya mempunyai kuasa Psikik.

Tapi, soalnya benarkah Psikik benar-benar berlaku? Adakah pada zaman moden ini, maknanya Psikik perlu menjadi perkara lain? Bolehkah ia bermanfaat untuk membuka fikiran kita?

Kali ini kita akan cuba menyelami perkara ini melalui sebuah kes yang benar-benar berlaku.

Sekitar tahun 2002 (bukan tarikh sebenar), telah berlaku satu kes pembunuhan kejam yang melibatkan seorang wanita yang mati ditikam dan disiat-siat kulitnya. Pihak berkuasa buntu untuk menyelesaikan kes tersebut kerana ketandusan maklumat. Ini kerana terlalu sedikit bahan bukti yang dapat dikaitkan dengan kes tersebut.

Secara kebetulan ketika kejadian itu berlaku, Haslina Mohd Nor, 35, berada di lokasi. Lantaran daripada itu, dia terpanggil untuk membantu pihak berkuasa untuk menjalankan siasatan.

Dalam kejadian itu, Haslina cuba membantu dengan menggunakan kepakaran psikiknya melalui cara memegang cebisan pakaian mangsa. Sebaik saja pakaian itu dipegang, dia dapat mengimbau kembali kembali kejadian kes pembunuhan tersebut. Malahan, dia juga mampu merasai semula situasi yang berlaku ketika itu. Sebagaimana yang dialami dan dirasai oleh mangsa kes pembunuhan itu, begitu juga Haslina rasa semasa dia cuba menganalisis kes tersebut.

Hannibal
Watak dalam drama misteri, Hannibal.

Hasil daripada analisis yang dibuat, Haslina menjelaskan satu demi satu apa yang berlaku dan siapa yang terlibat dalam kes pembunuhan tersebut. Dia menggambarkan bagaimana rupa sebenar penjenayah-penjenayah itu.

Hasil daripada maklumat yang disampaikan oleh Haslina, akhirnya pihak berkuasa berjaya menangkap penjenayah tersebut.

Ini bermakna ramalan yang dibuat oleh Haslina adalah tepat kerana hasil daripada sumber maklumat daripadanya telah membawa kepada penangkapan penjenayah tersebut. Namun persoalannya disini, adakah setiap ramalan yang dibuat oleh Haslina betul-betul tepat ataupun samar-samar.

Menurut Haslina yang berasal dari Kota Bharu, Kelantan, semasa dia menganalisis kes tersebut, dia dapat melihat kejadian itu seolah-olah menonton wayang di layar putih. Sebagaimana kejadian itu berlaku, begitulah yang dilihatnya dan digambarkan kepada pihak berkuasa ketika itu.

Ujar Haslina lagi, bukan kes itu sahaja yang pernah dia pernah selesaikan. Malahan banyak lagi kes yang melibatkan orang biasa. Kebanyakan mereka datang berjumpa dengannya untuk meminta bantuan mengesan barang-barang yang hilang.

Ketepatan setiap analisis yang dibuat olehnya kebanyakannya adalah 99 peratus tepat. Dia juga ada mengatakan secara keseluruhannya hampir kesemua kes-kes yang diajukan kepadanya dapat diselesaikan.

Menurut Haslina, dia sendiri tidak tahu mengapa perkara sebegitu berlaku kepadanya. Tetapi dalam satu kejadian di sebuah hospital, dia diberitahu DNAnya berbeza daripada manusia biasa. Ketika itu, dia baru melahirkan anak sulungnya dan pihak hospital telah mengambil contoh darahnya dan melakukan ujian DNA.

Super Human DNA
Gambar hiasan.

Hasil daripada analisis tersebut didapati, pergerakan DNAnya terlalu aktif. Doktor yang membuat ujian berkenaan merasa pelik dengan kejadian itu. Menurut doktor tersebut, tidak ramai orang yang mempunyai pergerakan DNA seaktif Haslina.

Disebabkan kekurangan kepakaran, Haslina disarankan supaya membuat pemeriksaan lanjut di Hospital Sains Malaysia yang menyebabkan DNAnya menjadi luar biasa.

Namun disebabkan kekangan masa dan kesibukannya dengan dunia perniagaan, menyebabkan dia tidak dapat meneruskan pemeriksaan lanjutan di Hospital Sains Malaysia.

Sehubungan itu jelas Haslina lagi, pernah sekali jarinya terluka terkena pisau dan dia mendapati darahnya bertukar warna menjadi hitam.

[Sumber]

6 comments

Rasanya haslina ada kuasa psychometry ataupun clyaravyounce(clear vision)

NI lebih kurang macam filem Final Destination. Tapi yang haslina ni boleh kesan jika sesuatu kes pembunuhan. Yang filem FInal Destination, boleh nampak apa yang akan berlaku. Untung mereka yang ada kelebihan ni.

Kepada haslina tahniah anda telah mempunyai kelebihan tersebut dab anda layak memasuki akademik x men yg di asaskan oleh profesor x sbb beliau tgh cari penganti sekarang ni.

Aslamu alaikum wr wb,,senang sekali saya bisa menulis dan berbagi kepada teman2 melalui room ini, sebelumnya dulu saya adalah seorang pengusaha dibidang data dan anak anaknya, ditengah tagihan utang yg menumpuk, demi makan sehari hari saya terpaksa kerja sebagai kulih bangunan, ditengah himpitan ekonomi seperti ini saya bertemu dengan seorang teman dan bercerita kepadanya, Alhamdulilah beliau memberikan saran kepada saya, dulu katanya dia juga seperti saya stelah bergabung dengan AKI ZYEH MAULANA hidupnya kembali sukses, awalnya saya ragu dan tidak percaya tapi setelah saya lihat pembuktian video AKI ZYEH MAULANA Di Website/situnya Saya pun langsu hubungi beliau dan Semua petunjuk AKI saya ikuti dan hanya 3 hari Astagfirullahallazim, Alhamdulilah Ternyata benar benar terbukti dan 5M yang saya minta benar benar ada di tangan saya, semua utang saya lunas dan sisanya buat modal usaha, kata kata beliau yang selalu sy ingat setiap manusia bisa menjadi kaya, hanya saja terkadang mereka tidak tahu atau salah jalan. Banyak orang menganggap bahwa miskin dan kaya merupakan bagian dari takdir dari Tuhan. Takdir macam apa? Tuhan tidak akan memberikan takdir yang buruk terhadap kita, semua cobaan yang Tuhan berikan merupakan pembuktian seberapa kuat Anda bertahan di dalamnya. Tuhan tidak akan merubah nasib Anda jika Anda tidak berusaha untuk merubahnya. Dan satu hal yang perlu Anda ingat, “Jika Anda terlahir miskin itu bukan salah siapapun, namun jika Anda mati miskin itu merupakan salah Anda.” sy sangat berterimakasih banyak kepada AKI ZYEH MAULANA dan jika anda ingin seperti saya silahkan Telefon di 085298275599 Untuk yg di luar indon telefon di +6285298275599,Atau Lihat Di internet KLIK DISINI saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui AKI ZYEH MAULANA saya Bisa sukses. Jadi kawan2 yg dalam kesusahan jg pernah putus asah, kalau sudah waktunya tuhan pasti kasi jalan asal anda mau berusaha, AKI ZYEH MAULANA Banyah Dikenal Oleh Kalangan Pejabat, Pengusaha Dan Artis Ternama Karna Beliau adalah guru spiritual terkenal di indonesia.

PESUGIHAN MENGUNAKAN MINYAK GHAIB

PENARIKAN UANG MENGGUNAKAN MUSTIKA

ayo bergabung diajoqq , silakan coba keberuntungan anda disini dan menangkan ratusan juta rupiah,hadiah menantikan
anda silakan bergabung invite pin bb#58cd292c

ingin wujudkan impian anda , raih kesempatan dan menangkan ratusan juta rupiah hanya di ionqq,silakan invite
pin bb#58ab14f5


EmoticonEmoticon

LIMK